loading...
دانلود تحقیق و مقاله
فاطمه بداغ آبادی بازدید : 249 شنبه 09 مرداد 1395 نظرات (0)

زمینه حقوق جزای عمومی

زمینه حقوق جزای عمومیدسته: فقه و حقوق اسلامی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 29 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

وقتی فردی به ارتکاب فعل یا ترک فعلی مبادرت می‌کند که طبق قانون جرم شناخته شده است، این اعمال یا با قصد مجرمانه صورت می‌گیرد و یا نحوه عمل قصد را مشخص می‌سازد و یا با خطای کیفری ممزوج می‌گردد

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

زمینه حقوق جزای عمومی

 

مجرم و مسئولیت جزایی

وقتی فردی به ارتکاب فعل یا ترک فعلی مبادرت می‌کند که طبق قانون جرم شناخته شده است، این اعمال یا با قصد مجرمانه صورت می‌گیرد و یا نحوه عمل قصد را مشخص می‌سازد و یا با خطای کیفری ممزوج می‌گردد که، در این موارد قانون، بزهکار را از نظر جزایی مسؤول می‌شناسد و او را مستوجب مجازات (یا حسب مورد اقدامات تأمینی) می‌داند. این مسأله به ظاهر ساده در عمل با مسائل دیگری پیوند می‌خورد. اولا ممکن است مجرم که مسؤولیت جزایی بر او بار شده است خود به تنهایی جرمی را انجام دهد و یا با همکاری دیگران به ارتکاب جرم بپردازد که همگی می‌توانند از نظر جزایی مورد سؤال قرار گیرند. در این حال، ما با بزهکار یا بزهکارانی مواجه هستیم که مسؤولیت آنها مشخص و روشن است. به عبارت دیگر، علت یا علتهایی که مسؤولیت را زایل کند وجود ندارد. در این مورد کافی است که ما مباشر جرم و شرکاء و معاونان او را مورد بحث قرار دهیم.

ثانیا، گاه پیش می‌آید که فاعل یا شرکاء و معاونان جرم به دلایلی قابل تعقیب و مجازات نیستند. در اینجا بناچار شکل سادة مجرمیت کمی پیچیده می‌شود و ما با مجرم غیرمسؤول مواجه هستیم. به عنوان مثال، اگر «الف» به تنهایی یا معاونت «ب» بدین سان حل خواهد شد که او عمل مادی جرمی را با قصد مجرمانه انجام داده و یا در اجرای آن از همکاری دیگران استفاده کرده است. کافی است قاضی جزایی عمل مادی را منطبق با قانون ساخته، حکم قضیه را صادر کند. اما در همین فرض، اگر به عنوان مثال «الف» یا «ب» دچار جنون باشند و یا تحت تأثیر اجبار مرتکب جرم شده باشند، انتساب مسؤولیت جزایی به آنها مورد سؤال قرار می‌گیرد. مسأله به شکل دیگری نیز ممکن است اتفاق افتد، یعنی مجرم یا شرکاء و معاونان او مدعی شوند که عملی را که انجام داده‌اند وفق قانون بوده و لذا قابل مجازات نیست. به عنوان مثال، عمل انجام شده طبق دستور مقامات قضایی یا اداری است و عنوان مجرمانه ندارد. در تمام این موارد برخورد با این مسائل چندان ساده نیست و سلسله مسائلی ایجاد می‌شود که مسؤولیت جزایی را دستخوش پیچیدگی و سؤال می‌کند. برای سهولت در استنباط از مسائل ابتدا مسألة مجرم و شرکاء و معاونان او را در شرایط عادی، یعنی آنچنان شرایطی که مستقیما مسؤولیت جزایی را اجیاد می‌کند، مطرح می‌سازیم و بعد همین مسأله را در شرایط غیرعادی، یعنی آنچنان شرایطی که مسؤولیت جزایی را دستخوش تغییراتی قرار می‌دهد، عنوان خواهیم کرد. لذا گفتار فعلی ما مشتمل بر دو فصل خواهد بود:

فصل اول. مجرم و مسؤولیت جزایی در شرایط عادی؛

فصل دوم. مجرم و مسؤولیت جزایی در شرایط استثنایی.

 

 

مجرم و مسؤولیت جزایی در شرایط عادی

در شرایط عادی، وقتی کسی مرتکب جرم می‌شود، اعم از اینکه به تنهایی عمل مجرمانه را انجام دهد یا با همکاری دیگران، هم خود دارای مسؤولیت جزایی است و هم همکاری‌کنندگان با او مسؤولند. این شرایط عادی را قانون معین می‌کند، بدین شرح که بزهکار از عقل متعارف بهره می‌برد، به توانایی جسمی و روانی رسیده، در اجرای جرم قاصد و مختار بوده و عملی که انجام داده مورد نهی مقنن قرار گرفته است، اعم از اینکه این اعمال در مسیری که مجرم حرکت کرده به انتها رسیده و یا در نیمه راه متوقف مانده باشند. لازم است برای شناخت مسؤولیت جزایی در این شرایط عادی اولا، مسأله مباشرت مجرم و همکاری در ارتکاب جرم حل شود و ثانیا، به مسیر فعل مجرمانه توجه گردد:

قسمت اول: مباشرت و همکاری در ارتکاب جرم؛

قسمت دوم. مسیر فعل مجرمانه

 

قسمت اول

مباشرت و همکاری در ارتکاب جرم

غالبا فردی خود به تنهایی تصمیم می‌گیرد که جرمی انجام دهد، مانند آنکه کلاهی بردارد یا به سرقتی مبادرت کند؛ لذا قصد خود را عملی می‌سازد و جرم را یا شروع می‌کند (شروع به جرم) و یا آن را تا به انتها انجام می‌دهد (جرم تام). به چنین فردی عامل، فاعل و یا بهتر بگوییم مباشر جرم می‌گویند.

اما همیشه چنین نیست که یک نفر به تنهایی جرم یا جرایم خاصی را انجام دهد؛ گاه پیش می‌آید که دو یا چند نفر در ارتکاب یک یا چند بزه با یکدیگر تشریک مساعی می‌کنند و یا به کمک یکدیگر می‌آیند تا عمل یا اعمال مجرمانه‌ای انجام دهند. این نوع همکاری را می‌توان شرکت در جرم یا معاونت در آن (حسب موارد خاص هر یک) نامید. تفکیک بین این دو مفهوم دقیق است. با تشریح هر یک از دو موضوع می‌توان به وجوه تفکیک آنها نیز پی برد.

 

1

شرکت در جرم

شریک در جرم علی‌الاصول کسی است که با فرد یا افراد دیگر در انجام مادی عمل یا ترک عمل مشخصی که قانون آن را مستلزم مجازات (و یا حسب مورد اقدامات تأمینی) می‌داند با قصد مجرمانة منجز یا هماهنگ با همکاران خود دخالت می‌کند، به نحوی که بتوان او را شریک در مفهوم عرفی آن شناخت. هر شریک جرم در عین حال می‌تواند مباشر آن جرم نیز نامیده شود، اما نظر به اینکه چند نفر در ارتباط با یکدیگر جرم یا جرایمی را انجام داده‌اند، لذا اطلاق شرکای جرم بر کلیة آنها صحیح است.

مثال: «الف»، «ب» و «ج» با یکدیگر همکاری می‌کنند تا کلاه «دال» را بردارند. هر سه نفر آنها در عین حال مباشران و شرکای جرم کلاهبرداری هستند یا ممکن است در شرایطی معاونان جرم باشند.

قبل از ورود در بحث معاونت می‌توان به عنوان مقدمه گفت که شریک در قسمتی از سرمایه‌گذاری در شرکت مجرمانه به طور مستقیم سهیم است، در حالی که معاون دقیقا چنین نیست بلکه خواهیم دید به طریقی غالبا غیرمستقیم در اعمال مجرمانة مباشر یا مباشران، با کمک و یاری رساندن و مانند اینها مداخله می‌کند.

 

بند اول. سابقة‌ تاریخی شرکت در جرم در قوانین جزایی ایران

قبل از تصویب قانون آزمایشی سال 1304 تعیین تکلیف شرکای جرم بر عهدة حکام و قضاوت شرع بود که در مورد مجازاتهای مشخص حدود، قصاص و دیات طبق کتاب و سنت و در مورد تعزیرات طبق میل خود عمل می‌کردند. مادة 27 قانون مجازات عمومی 1304 شرکای جرم را از فاعلان مستقل آن تفکیک و چنین تعریف می‌کرد: «هر گاه چند نفر مرتکب یک جرم شوند به نحوی که هر یک فاعل آن جرم شناخته شود، مجازات هر یک از آنها مجازات فاعل است و اگر هر کدام یک جزء از جرم واحد را انجام دهد به طریقی که مجموع آنها فاعل آن جرم شناخته شود شرکای در جرم محسوب و مجازات هر یک از آنها حداقل مجازات فاعل مستقل است، لیکن هر گاه نسبت به خصوص بعضی از شرکاء اوضاع و احوالی موجود باشد که در وصف جرم یا کیفیت مجازات تغییر دهد، تأثیری در حق سایر شرکاء نخواهد داشت».

مادة بالا چه از نظر نقص تعریف «شریک» و چه از جهت درجة مجازات با اشکال مواجه بود، زیرا اولا به طور دقیق شریک جرم را مشخص نمی‌کرد و صرف بیان این مطلب که «هر گاه چند نفر مرتکب یک جرم شوند به نحوی که هر یک فاعل آن جرم شناخته شود» بیشتر جنبة عملی دارد تا یک نظریة دقیق حقوقی؛ ثانیا درست است که اوضاع و احوال خاص هر شریک برای اعمال مجازات مورد توجه قرار گرفته بود اما، به هر حال، حداقل کیفر فاعل مستقل برای شریک در نظر گرفته می‌شد که در ارتباط با فاعل جرم غیرمنطقی و غیرعادلانه به نظر می‌رسید، وانگهی، چنین برخوردی موجب آن می‌شد تا تبهکاران حرفه‌ای غالبا برای موفقیت در ارتکاب جرم و فرار از مجازات به شکلی صوری به شریک تراشی می‌پرداختند تا بتوانند از امتیاز حداقل مجازات مقرر در قانون استفاده کنند.

تعریف از نظر دیگری هم نقص داشت و آن اینکه حکم جرایم غیرعمدی در مورد شرکای جرم مشخص نشده بود. بی‌تردید، نویسندگان قانون 1304 طالب این نبودند که شرکت در جرم را در جرایم غیرعمدل قبول کنند، زیرا خواهیم دید یکی از شرایط شرکت علم و اطلاع شریک بر قصد مجرمانة شریک دیگر است که در جرایم غیرعمدی تصور این مطلب بعید به نظر می‌رسید، اما نظرات جدید حقوقدانان این فرضیه را دچار تردید می‌کرد.

بنا به دلایل بالا، قانون اصلاحی 1352 سعی کرد تا اولا تعریف روشن‌تری از شریک ارائه دهد، ثانیا مجازات شرکاء تشدید گردد و ثالثا تکلیف جرایم غیرعمدی در مورد شرکت نیز مشخص شود.

بند اول ماده 27 قانون سال 1352 تکلیف دو قسمت اول، و بند دوم تکلیف قسمت اخیر را روشن می‌ساخت. طبق مادة 27 قانون اصلاحی 1352: «هر کس با علم، اطلاع، با شخص یا اشخاص دیگر، در انجام عملیات تشکیل دهندة جرمی مشارکت و همکاری کند، شریک در جرم شناخته می‌شود و مجازات او، مجازات فاعل مستقل آن جرم است».

ملاحظه می‌شود که مادة‌فوق نیز شریک را دقیقا تعریف نکرده اما عناصر تشکیل‌دهندة شرکت را مشخص و مجازات را تشدید کرده است؛ ضمنا تجزیة مادة 27 قانون 1304 را نیز نپذیرفته است.

در بند دوم همین ماده تکلیف جرایم غیرعمدی نیز چنین مشخص شده بود: «در مورد جرایم غیرعمدی که ناشی از خطای دو نفر یا بیشتر باشد، مجازات هر یک از آنها نیز مجازات فاعل مستقل خواهد بود». و بالاخره چون حدود اعمال شرکاء و مداخلة‌آنها در حدوث جرم به یک نسبت نیست، بند آخر مادة 27 مقرر می‌داشت: «اگر تأثیر مداخله شریکی در حصول جرم ضعیف باشد، دادگاه مجازات او را با تناسب تأثیر عمل او تخفیف می‌دهد».

باید یادآوری کنیم که تخفیف مجازات با توجه به مواد 44 و 45 قانون انجام می‌گرفت و دادگاه حق نداشت در این تخفیف از مقررات قانونی عدول کند.

 

بند دوم. شرکت در جرم در قانون مجازات اسلامی

قانون سابق راجع به مجازات اسلامی شرکت را نیز مانند بسیاری از عناوین دیگر تحت نظام خاص تعزیرات قرار داده و بدین شکل از قانون 1352 تا حدی فاصله گرفته بود. قانون مجازات 1370 نیز همین رویه را دنبال کرده اما در کنار جرایم قابل تعزیر، مجازاتهای بازدارنده را هم اضافه نموده است.

طبق مادة 42 این قانون: «هر کس عمالما و عامدا با شخص یا اشخاص دیگر در یکی از جرایم قابل تعزیر یا مجازاتهای بازدارنده مشارکت نماید و جرم مستند به عمل همة آنها باشد، خواه عمل هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنها مساوی باشد، خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم خواهد بود. در مورد جرایم غیرعمدی (خطئی) که ناشی از خطای دو نفر یا بیشتر باشد، مجازات هر یک از آنها نیز مجازات فاعل مستقل خواهد بود.

تبصره- اگر تأثیر مداخله و مباشرت شریکی در حصول جرم ضعیف باشد، دادگاه مجازات او را به تناسب تأثیر عمل او تخفیف می‌دهد».

با توجه به مادة 42 شرایط زیر برای حصول شرکت در جرم باید مورد توجه قرار گیرد:

الف. ماهیت جرم ارتکابی؛

ب. علم و اطلاع از جرم؛

ج. انجام عملیات اجرایی جرم.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : زمینه حقوق جزای عمومی , زمینه , حقوق جزای عمومی , زمینه حقوق جزای عمومی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 571,000 results (0.36 seconds)
Search Results
زمینه حقوق جزای عمومی - نوربها - چاپ 34 - گنج دانش
shahredanesh.com/.../1410-کتاب-زمینه-حقوق-جزای-عم...
Translate this page
زمینه حقوق جزای عمومی - نوربها - چاپ 34 - گنج دانش. ... زمینه حقوق جزای عمومی - نوربها - چاپ 34 - گنج دانش نمایش بزرگتر. زمینه حقوق جزای عمومی - نوربها - چاپ 34 - گنج ...
دانلود كتاب زمينه حقوق جزاي عمومي دكتر رضا نور بهاء - BlogyLaw
blogylaw.com › ... › دانلود کتاب های رایگان
Translate this page
Jun 5, 2013 - 1 post - ‎1 author
بسمه تعالی : دانلود كتاب زمينه حقوق جزاي عمومي دكتر رضا نور بهاء جهت بهره برداری کاربران محترم در سایت قرار می گیرد ( با تقدیر و تشکر از منبع ...
[PDF]ﺑﺴﻤﻪ ﺗﻌﺎﻟﯽ ﮐﺘﺎب ﮐﺎﻣﻞ زﻣﯿﻨﻪ ﺣﻘﻮق ﺟﺰاي ﻋﻤﻮﻣﯽ دﮐﺘﺮ رﺿﺎ
www.upload-law.ir/do.php?down=93
ﮐﺘﺎب ﮐﺎﻣﻞ زﻣﯿﻨﻪ ﺣﻘﻮق ﺟﺰاي ﻋﻤﻮﻣﯽ دﮐﺘﺮ رﺿﺎ ﻧﻮرﺑﻬﺎ. WWW.ARSHADHOGHUGH.BLOGFA.COM. ﭘﯿﺸﮕﻔﺘﺎر. 25. زﻣﯿﻨﻪ. ﺣﻘﻮق. ﺟﺰاي. ﻋﻤﻮﻣﯽ. دﻣﺪﻣﻪ. ي. اﯾﻦ. ﻧﺎي. از. دﻣﻬﺎي. اوﺳﺖ. ﻫﺎي. و. ﻫﻮي. روح.
زمینه حقوق جزای عمومی به انضمام نمونه‌هایی از سوالات امتحانی نوربها
vista.ir/article/797368
Translate this page
زمینه حقوق جزای عمومی به انضمام نمونه‌هایی از سوالات امتحانی نوربها کد کتاب : ۱۳۹۰۹۳۲ نویسنده : رضا نوربها محل نشر : تهران تاریخ نشر : ۸۷۰۷۲۱ رده دیویی : ۳۴۵.۵۵
زمينه حقوق جزاي عمومي - مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی
islamicdoc.org/dl/details/2/1521.html
Translate this page
عنوان اثر. زمينه حقوق جزاي عمومي. مجموعه (موضوعات). حقوق. نوع منبع. زبان اثر. فارسی. تعداد جلد ... لطفا کتاب حقوق جزای عمومی دکتر رضا نور بها را برایم ارسال نمایید
دانلود کنید: زمینه حقوق جزای عمومی | تبصره
tabsereh.com/1391/09/2386/
Translate this page
Nov 29, 2012 - دانلود کنید: زمینه حقوق جزای عمومی ... ایا امکان درج جلد سوم کتاب حقوق جزای عمومی تالیف دکتر محمد علی اردبیلی در این سایت وجود دارد یا خیر?
Images for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎Report images
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
Image result for ‫زمینه حقوق جزای عمومی‬‎
More images for زمینه حقوق جزای عمومی
زمینه حقوق جزای عمومی نسخه متنی - کتابخانه دیجیتالی تبیان
https://library.tebyan.net/a/Viewer/Switcher/114754/0
Translate this page
دمدمه ي اين ناي از دمهاي اوست هاي و هوي روح از هيهاي اوست «مولوي» زمينه ي حقوق جزاي عمومي دكتر رضا نوربها نوربها، رضا، 1324 – زمينه ي حقوق جزاي عموميرضا نوربهاء: ...
[PDF]جزوه حقوق جزای عمومی (ویرایش خرداد94) استاد عباسزاده - سایت حقوقی ...
www.ekhtebar.com/wp-content/.../جزوه-جزای-عمومی-استاد-عباسزاده.pdf
نوربها، رضا، زمینه حقوق جزای عمومی، انتشارات دادافرین، چاپ ششم، ص. 11 ... گلدوزیان، ایرج، بایسته های حقوق جزای عمومی، نشر میزان، چاپ سیزدهم، ص. 53. و. 51. 9.
پورتال حقوقی محمدرضا متین فر - دانلود کتاب زمینه حقوق جزای عمومی نوربها
matinfar.blogfa.com/.../دانلود-کتاب-زمینه-حقوق-جزای...
Translate this page
پورتال حقوقی محمدرضا متین فر - دانلود کتاب زمینه حقوق جزای عمومی نوربها - کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شاهد ، پژوهشگر حقوقی.
Searches related to زمینه حقوق جزای عمومی

دانلود کتاب حقوق جزای عمومی 1 دکتر اردبیلی

دانلود کتاب زمینه حقوق جزای عمومی دکتر رضا نوربها

دانلود جزوه حقوق جزای عمومی 1

دانلود کتاب حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی

دانلود کتاب حقوق جزای عمومی 2 اردبیلی

حقوق جزای عمومی اردبیلی جدید

دانلود کتاب حقوق جزای عمومی 3 دکتر اردبیلی
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Yazd - From your search history - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 8202
  • کل نظرات : 65
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 14
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 144
  • بازدید امروز : 49
  • باردید دیروز : 412
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 1,553
  • بازدید ماه : 12,217
  • بازدید سال : 63,817
  • بازدید کلی : 2,246,241