loading...
دانلود تحقیق و مقاله
فاطمه بداغ آبادی بازدید : 89 یکشنبه 31 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق فلز کاری

تحقیق فلز کاریدسته: مکانیک
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 667 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

بر اساس اسناد و مدارک و نمونه های قریمی به جای مانده از محصولات فلزی روزگاران پیشین فلزکاری در ایران از سابقه طولانی برخوردار است وبرخی از صاحبنظران این سابقه را تا حدود ٥ هزار سال ق م می دانند ذیلاً به توضیح انواع مهم محصولات فلزی ایران می پردازیم

قیمت فایل فقط 5,100 تومان

خرید

تحقیق فلز کاری 

 

بر اساس اسناد و مدارک و نمونه های قریمی به جای مانده از محصولات فلزی روزگاران پیشین فلزکاری در ایران از سابقه طولانی برخوردار است وبرخی از صاحبنظران این سابقه را تا حدود ٥ هزار سال ق . م می دانند . ذیلاً به توضیح انواع مهم محصولات فلزی ایران می پردازیم.

١- مینا کاری 

اگر چه از هنر میناکاری ایران قبل از قرن دهم هجری قمری (دوره صفویه ) نمونه های قابل ملاحظه ای از لحاظ تعداد بر جای نمانده است اما آنچه که از بررسی معدود آثار باقی مانده و نظرات محققین مستفاد می شود آن است که سابقه ی میناکاری در ایران به هزاره دوم قبل از میلاد می رسد و این هنر از ایران آغاز و به سایر نقاط جهان راه یافته است. 

« پروفسور آرثراپهام پوپ » در کتاب « سیری در هنر ایران » درباره میناکاری چنین اظهار عقیده کرده است : « مینا کاری هنر درخشان آتش و خاک است با رنگهای پخته و درخشان که سابقه آن به ١٥٠٠سال پیش از میلاد می رسد و ظهور آن بر روی فلز درطول سده ششم تا چهارم پیش از میلاد مشاهده می شود .»

هنر میناکاری در ایران بیش از نقاط دیگر تجلی داشته و یکی از نمونه های قدیمی آن را از عهد صفویه « شاردن » جهانگرد فرانسوی متذکر شده است که قطعه مینایی از کارهای اصفهان بوده ، مشتمل بر طرحی از پرندگان و حیوانات بر زمینه گل و بته به رنگ آبی کم رنگ و سبز وزرد وقرمز . 

«دکتر عیسی بهنام » در کتاب « صنایع دستی ایران » ذکر کرده است :

«قدیمی ترین نمونه هایی که از هنر مینا کاری در موزه های دنیا وجود دارد به دست ایرانیان ساخته شده و از لحاظ فنی میناهایی که به نام « بیزانسی » مشهورند از میناهای ایرانی اقتباس شده است.

اصول هنر میناکاری که آن را « مینیاتور بر روی آتش » نیز نام نهاه اند و شامل فعل و انفعالات پیچیده است ، بر پایه تزئین فلزات به ویژه فلزهای قیمتی نظیر طلا و نقره وهمچنین فلز مس با رنگهای مینایی قرار دارد. این رنگهای مینایی عبارت است از اکسیدهای فلزی که بامواد شیشه ای مخلوط می شود و پس از قرار دادن بر روی فلز در کوره پخته می شود. 

میناکاری را ضمنا می توان یک « هنر آزمایشگاهی » نیز دانست زیرا برای دسترسی به این پدیده ی هنری ضرورت دارد تا فعل و انفعالات شیمیایی خاص با دقت تمام و با مهار آتش و حرارت صورت پذیرد و در این جاست که نقش هنرمند میناکار که می بایست در تمامی مراحل تولید این محصول حضوری موثر و دقت وتوجهی خاص داشته باشد مشخص می شود. 

 میناکاری می تواند به شیوه های گوناگون انجام پذیرد ولی دو روش آن متداولتر از دیگر روشها بوده که عبارتند از :

 الف- مینای خانه بندی

ب – مینای نقاشی 

الف- مینای خانه بندی : 

در مینای خانه بندی نقش اصلی را به وسیله سیمهای نازک فلزی روی ورقه سطح فلز پدید می آورند و پس از آن که این سیم ها با رنگ مینایی و یا به وسیله لحیم کاری ثابت شد بخشهای باقی مانده را با رنگهای گوناگون مینایی پر می کنند و هنگامی این این عمل به اتمام رسید مینا را درکوره مخصوص می پزند. برای احتراز از سیاه شدن سیمها فلزی لازم است که پیش از حرارت دادن مینا روی آن را با یک مینای بی رنگ شیشه ای بپوشانند و سپس آن را بپزند.

اگر چه اکثر میناهای باستانی به این شیوه ساخته شده ولی امروزه نوع دیگر میناکاری یعنی مینای نقاشی متداول است. گفتنی است که این روش در حال حاضر در کشورهای چین و هند بسیار متداول است. 

ب – مینای نقاشی :

 در این روش ، زمینه ی ورقه مس را از مینای سفید  غلیظ می پوشانند و پس از آنکه آن را در کوره پختند روی ِآن را با رنگهای مینایی نقاشی می کنند .نقاشی کردن با رنگهای مینایی به دو شیوه انجام می گیرد :

طریقه ی اول آن است که رنگها را که به صورت گرد بسیار نرمی است با آب و کمی گلیسیرین مخلوط میکنند  آن را روی صفحه شیشه ای یاعقیق به وسیله کاردکهای مخصوص حل می کنند آنگاه مانند نقاشی معمولی آب و رنگ، نقش دلخواه را با این رنگ تصویر می کنند. 

طریقه ی دوم به این صورت است که به جای آمیختن رنگهای مینایی با آب و گلیسیرین آن را با عصاره جوهر کاج یا جوهر « اسطوخودوس » می آمیزند  به شیوه ی نقاشی رنگ وروغن عمل می کنند. در هر دو طریقه و بخصوص در طریقه ی اخیر الذکر لازم است که صفحه ی مینایی را پیش از قرار دادن در کوره ی مینا به ملایمت روی چراغ الکلی حرارت دهند تا جوهر های محتوی آن سوخته و زایل شود. مسلم است که این کار به دقت زیادی نیاز دارد زیرا اگر حرارت بیشتر از اندازه لازم شود جوهرهای محتوی رنگ مینا یکباره جوش       می کنند و صفحه مینایی حالتی آبله گون پیدامی کند. پس از طی این مراحل معمولاً روی شیء میناکاری شده را به وسیله مینای بسیار شفاف و ظریفی لعاب می دهند مجدداً انرا در کوره  می پزند. 

به طور کلی مراحل تولید یک محصول مینا را به شرح زیر می توان خلاصه کرد :

١ -  تهیه زیر ساخت ( که به طور معمول از مس است )

٢ - لعابکاری اول با رنگهای مینایی – درجه حرارت در این مرحله می بایست حدود ٧٥٠درجه سانتیگراد باشد. 

٣ - لعابکاری دوم با رنگهای مینایی – در این مرحله نیز درجه حرارت حدود 

درجه سانتیگراد خواهد بود. 

٤ - لعابکاری سوم با رنگهای مینایی – درجه حرارت در این مرحله نیز همانند مراحل قبلی حدود ٧٥٠ درجه سانتیگراد است.

٥ - زیر رنگ و پیاده کردن طرح.

٦ - رنگ آمیزی 

٧ - قلم گیری و پرداز – درجه حرارت در این مرحله٥٠٠ درجه سانتیگراد است

٨ - طلا کاری –درجه حرارت در این مرحله حدود 200 درجه سانتیگراد است.

 میناکاری در طول دوران پر پیشینه اش فراز وفرودهای متعددی داشته است ولی در حال حاضر در اصفهان و تهران اقدام به ساخت ظروف و اشیاء مینایی می شود. 

امروزه برای زیر ساخت محصول فقط از مس استفاده می شود و در اصفهان ( مهم ترین مرکز مینا کاری ایران )میناهای فوق العاده زیبایی ( البته به شیوه ی نقاشی ) تولید و عرضه می شود. در حال حاضر زیر ساخت مینا در کارگاههای مسگری تهیه می شود  ومیناکاران بدنه های آماده را دریافت و بر روی آن میناکاری می کنند مس مورد مصرف برای ساخت اسکلت مینا می بایست خالص و ناب و از انواع کاملاً مرغوب باشد زیرا اگر مس خالص نباشد و حتی به میزان خیلی ناچیز در آن سرب یا برنج موجود باشد ، در موقع لعاب کاری اثرات نامطلوبی به جای می گذارد که نهایتاً از کیفیت میناکاری می کاهد. 

مواد اولیه ی مصرفی در میناکاری را مس ( برای زیر ساخت مینا ) رنگ و انواع لعاب های مینایی و آب طلا تشکیل می دهد و ابزار کار نیز شامل کوره ، گیره ، انبر دست ، موتو ر مولد باد، دستگاه پرس ، سندان و قلم مو است. 

احیاء و رونق مجدد میناکاری در شهر اصفهان از حدود ٦٥ سال قبل آغاز شده است و در این راه استادان و هنرمندانی چون استاد شکرالله صنیع زاده و بعدها استادانی همچون رائض ، فقیهی و غفاریان و فیض الهی تلاش های بسیار داشته اند. 

نوع فایل:word

سایز : 667 KB 

تعداد صفحه : 34

قیمت فایل فقط 5,100 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق فلز کاری , تحقیق فلزکاری , فلزکاری , مینا کاری , عهد صفویه , صنایع دستی ایران , هنر آزمایشگاهی , خانه بندی , میناهای باستانی , مینای نقاشی , لعابکاری , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پروژه


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 679,000 results (0.41 seconds)
Search Results
فلزکاری - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/.../فلزکاری
Translate this pagePersian Wikipedia
فلزکاری فرایند کار کردن با فلز برای ساخت یا مونتاژ محصولات فلزی است. ... تحقیقات باستان شناسی نشان داده که در عصر باستان سفال هنوز برتری خود را بر فلز ...
تحقیق سیر هنر فلز کاری از دوران کهن تا معاصر
bankmaghale.ir/تحقیق-سیر-هنر-فلز-کاری-از-دوران-...
Translate this page
تحقیق سیر هنر فلز کاری از دوران کهن تا معاصر مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۷۲ صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک ...
تحقیق در مورد بررسی تاریخ هنر فلز کاری دوره ساسانی - دانلود مقاله
mag-iran.com/تحقیق-در-مورد-بررسی-تاریخ-هنر-فل...
Translate this page
بررسی تاریخ هنر فلز کاری دوره ساسانیمقدمه :منظور از نوشتن این تحقیق بررسی تاریخ هنر فلز کاری دوره ساسانی که حدود 4 قرن ادامه داشته می باشد .با توجه به مبحث ...
مقاله در مورد تاریخچه فلزکاری در ایران
mag-iran.com/مقاله-در-مورد-تاریخچه-فلزکاری-در-ایرا...
Translate this page
تاریخچه فلزکاری در ایران. مقدمه پیش از طلوع دوران تاریخ و ایجاد حکومت های مرکزی توسط مادها و پارسی ها ,فلات ایران مسکن طوایف و مردمانی بوده است که با تمدن اقوام ...
پیشینهٔ فلزکاری در ایران - آفتاب
www.aftabir.com › ... › هنرهای تجسمی و تزئینی
Translate this page
Jul 26, 2011 - نخستین اشیاء فلزی ساخت بشر, اشیاء کوچک مسی چکش کاری شده ای است که ... کیمیاگری هم به معنای شکل اولیه تحقیق در طبیعت است و هم شاخه …
مقاله بررسی فلز کاری در عصر هخامنشی و اشکانی - سیویلیکا
www.civilica.com/Paper-DOMESTICTECH01-DOME...
Translate this page
مقاله بررسی فلز کاری در عصر هخامنشی و اشکانی, در نخستین همایش فناوریهای بومی ایران (01st Iranian Domestic Technologies) توسط بصیر مقدسیان.
هنر فلزکاری در عهد ساسانی - بیتوته
www.beytoote.com/art/.../metal-sassanian1-dynasty.ht...
Translate this page
هنر دوران ساسانی از جمله درخشان ترین ادوار هنر ایران قبل از اسلام است. این مقاله به صورت خاص به هنر فلزکاری رایج در این دوران می پردزد. اردشیر بابکان حکومت ...
تحقیق در مورد فلز کاری - دانلود مطالب علمی
www.docs.blogsky.com/1395/04/29/post-2334/
Translate this page
Jul 19, 2016 - لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب * فرمت فایل :Word ( قابل ویرایش و آماده پرینت ) تعداد صفحه34 فهرست مطالب فلز فلز کاری ١- مینا کاری الف- ...
تحقیق در مورد فلز کاری | مجموعه آموزشی و مشاوره‌ای دكتر حسابی
edu-hesabi.ir/محصول-7139-تحقیق-در-مورد-فلز-کاری/
Translate this page
Jul 19, 2016 - لينک پرداخت و دانلود *پايين مطلب*. فرمت فايل:Word (قابل ويرايش و آماده پرينت). تعداد صفحه34. فهرست مطالب. فلز فلز کاری. ١- مینا کاری.
SID.ir | هنر فلزکاري ايران در انتقال از ساسانيان به دوران اسلامي با استناد ...
fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?id=156174
Translate this page
by كريميان حسن
دانلود رایگان متن کامل مقاله علمی پژوهشی هنر فلزکاري ايران در انتقال از ساسانيان به دوران اسلامي با استناد به شواهد باستان شناسانه.
Searches related to تحقیق فلز کاری

دانش کار با فلزات چه نام دارد

جزوه فلزکاری

به دانش کار با فلزات چه میگویند

ابزار فلزکاری

فلزکاری چیست

معده اول نشخوارکنندگان

نام دیگر دانش کار با فلزات

نام معده اول نشخوار کنندگان
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Yazd - From your search history - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 8202
  • کل نظرات : 65
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 14
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 120
  • بازدید امروز : 264
  • باردید دیروز : 666
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 264
  • بازدید ماه : 5,457
  • بازدید سال : 57,057
  • بازدید کلی : 2,239,481